2010. január 3., vasárnap

Fűszeres sült csirkeszárny

csirkeszarny1

Csirkeszárnyat kívántam, a rántott ilyenkor az első választásom, de nem volt kedvem az elkészítéséhez, maradt a „B terv”, bepácolni, és megsütni a sütőben. Nagyon jól sikerült a pác, biztosan fogom alkalmazni más húsokhoz is. El is lehet vágni a szárnyakat pácolás előtt, akkor talán kicsit könnyebb késsel-villával enni (bár a vége úgyis az, hogy kézbe veszi az ember a csontokat).

Hozzávalók:

  • 10 csirkeszárny
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1 púpos teáskanál paprika
  • 1 púpos teáskanál apróra vágott korianderzöld
  • chili
  • 2 gerezd fokhagyma

A csirkeszárnyakról levágom a végeket (ha vannak), és átvizsgálom a bőrt, hogy nincsenek-e tollmaradványok. Akkora tálba teszem az olajat, amibe a szárnyak is bele fognak férni, és hozzákeverem a fűszereket, az ecetet, ízlés szerint chilit és a zúzott fokhagymát. Beleforgatom a szárnyakat, hogy mindenhol érje őket a pác, és lefedve egy éjszakára a hűtőbe teszem. A sütőt előmelegítem 220 fokra (légkeverés + grill), és kb. 20 perc alatt megsütöm a húst, közben megkenem a maradék páccal. A megsült csirkeszárnyakat salátával tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: