2010. január 18., hétfő

Zöldségcurry kókusztejjel

curry1

A karácsonyi folyamatos dőzsölés és húsevés után könnyű zöldséges étel kellett. Nem szeretem a csípőset, ezért enyhe curryt használtam, persze aki bírja és szereti, készítse erőssel, vagy tegyen bele némi chilipaprikát az elején.

Hozzávalók:

  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg zöldség (én egy közepes répát, egy kisebb cukkinit, és egy közepes szem burgonyát használtam)
  • 10 dkg zöld zöldség (borsó, brokkoli, zöldbab…)
  • 2 evőkanál curry fűszerkeverék
  • 2 dl kókusztej konzerv
  • 1 evőkanál olaj
  • ha van, apróra vágott korianderzöld

A hagymát és a fokhagymát nagyon finomra aprítom (lehet aprítógéppel is), a zöldségeket a fajtájuknak megfelelően karikákra vagy kockákra vágom. Az olajon pár percig párolom a kétféle hagymát, majd hozzáadom a curryt, és még 3-4 percig pirítom őket együtt. Ezután hozzákeverem a zöldségeket, a borsó kivételével (ha azzal készül), átforgatom, hozzáöntöm a kókusztejet és egy kevés vizet, és lefedve 25-30 percig főzöm. Belekeverem a borsót, és még öt percig főzöm. Megsózom, és korianderrel megszórva, főtt rizzsel tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: